EROTSKA POEZIJA PDF

| | 0 Comments

Erotska Poezija – Google+. Erotska Poezija. About. Posts. Looks like you’ve reached the end. Looks like you’ve reached the end. Unable to load more. Retry. Title, Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Author, Dlanka Nepočinka. Publisher, Kuboa, Length, pages. Export Citation, BiBTeX . Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Front Cover. Kuboa, – Erotic poetry, Macedonian – pages.

Author: Dirr Kelkree
Country: Madagascar
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 2 June 2005
Pages: 448
PDF File Size: 8.70 Mb
ePub File Size: 20.83 Mb
ISBN: 384-2-48651-773-8
Downloads: 39931
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Morisar

Ne zanima frotska da merim vreme. Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti. Vise povjerenja imam u sumu. Gotovo se i ne sjecam necijeg iskrenog osmjeha Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost. Nemam vremena Ja se krecem u planiranim mislima i rokovima.

Opet se mijenjam kao vjetar u planinama. Pjesniku Dragi Cingelu Prije 5 godina. Nestala Topio me miris tvoga znoja muski vonj koji se uporno uvlacio u sve kutke siromasne studentske sobe bez grijanja Prikazivao mi se izmedju teorema Euklida i strujnih kola Braninih Trcala sam na sastanke kao luda znajuci da ce proci da nece ne moze biti da traje duze od te Sarajevske raskosne zime sto ledi i izmaglicu i tragove dok si me uz oskudnu mjesecinu ljubio u kapiji komsijine kuce i grijao promrzle ruke na mojoj kozi ispod djempera A ja se rascvjetavala i nestajala Za tebe.

Erotska moderna poezija

Mabrao sam ti makove kraj pruge … Smijeh … Zaista? To mi se svidja. Protiv pljackanja banaka i aerodroma Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom.

Fait Eros fatalni eros. I da budes tu.

Erotska moderna poezija

Nemam vremena ni zasto pametnije nemam vremena U skoli postojale su dvije procjene: S nekim o necemu raspravljam besmisleno. Da osecam pod prstima kako ti se misic po misic napinje dok po njima prelazim kao po klavijaturi Na bosanski forum svi unose radost. Danas smo rasuti po cijeloj planeti i u osami lizemo svoje rane od Sidneja do Toronta. Sanjam jutros strjeljane snove tiranina u univerzumu bez bozanske kreacije biologija poludjela Oci su mi se u kisni obzor razlile plavetnilo iz njih iscurilo i svjetlost dana me je zastidjela cvrkut ptice doimao vesel Slusam prispodobe sto prodaju lazi zatucanoj svjetini putem javnih medija I pisem poeziju koju niko ziv ne razumije Gledam te nekim drugim ocima upravo onako kako ne treba Vjerojatno bi trebalo, zivjeti na drugi nacin Ali na drugi nacin Ne znam kako.

  CARL TAUSIG EXERCISES PDF

Bosanski forum

U zagusljivom automobilu – kao u loncicu. Jos nas je ostalo desetak otprilike Simbolicki s mitomanskom konotacijom ovo sto nas je ostalo ispredamo prazne zjale U svijetu gangrene ratovi i vjerski fanatizam licemjerstvo svetih otaca i svjetskih trgovaca Kapitalisti i pastiri macom ili krstom zvijezdom ili mjesecom mirom ili silom A vidim sve manje i manje je veceri svitanja i jutarnjih zora Slika nam ne treba Ovdje, u redovima, koje crtam, znam, i dio je moje duse za tebe naslikan Nekud nekad trcim, bez daha!

Erotska poezija Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest jezika, dijalekti, lokalizam.

Njihove demancije zbunjuju Boga i Sotone Njihove dogme u rijecima slijepoj publici pune su zla i mina razaranja milom ili silom ratom, a ne mirom Zagrliti i usred zlatnih vrtova horizonta te dovesti, milovati tvoja meka bedra rajskim mirisima narda i na proplanke stomaka tiho pustiti medene uzdahe.

Zaboravi sve tuge nacrtat cu ti poklon, korpu jestivih gljiva, ljubicast zalazak sunca ples lisca u vrtlogu rijeke tvrdoglavu i upornu kisu tebe kako gazis bosa po lokvama jesen i pjesmu pred vratima oktobra Oni su izmislili Pakao i svoje svete knjige da bi vas drzali u strahu u nadi i bijedi Izmedju slutnji i pohote.

  CATALOGO NIESSEN ZENIT PDF

Nemam vremena nizasto vise, nemam vremena Nemam vremena Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Slijediti ostre misli Trebao bi frotska svoj Sav svoj osrednji duh ti poklanjam vece Neki smo umrli od nepravde preko noci na face booku Ne stigosmo da svjedocimo o neosvjescenosti naroda i zloj literaturi poljuljani u psihickoj ravnotezi Zanima me da si tu. Agenda na zidu mog kalendara popunjena je danima iscekivanja trbuhozborci grizu jaja u pomahnitalom ambijentu ja zapocinjem dan s nevjericom Jos je ostalo nesto vremena da se zasucu rukavi povuce voda na poezjja i govna saperu u solju Smrad je obuzela pretorij pokusnih kunica u sirem radijusu i nakotile se guje sarulje nocim izviruju u svijet i osmatraju padanje zvijezda iz licimjernih moralisanja s gorkim okusom nicu kore od banana i spomenici ljudskoj gluposti nezasit budzovan u dvoru svome od sakralne umjetnosti opipava mlado tijelo novorodjenceta od obecanog ovozemaljskog raja, golet i pustinja nekolicina mladih diletanata u sred grada grajom testira raju i povlace se krisom u svoje utvrde od kartona u drugom dijelu pretorija dijele se lazne dionice patriotizma i gladan buntovnik ulovljen na keder od sarolikih boja koprca se na ledini u sustavu od govana Zanima me da zaboravim da postoji.

Zgazio nas je proces deziluiziranja i nazadovanja u svim oblicima